Akkök Holding’in kimya sektöründeki şirketleri Aksa Akrilik, Akkim Kimya ve Dow Inc. ile Aksa Akrilik’in ortak girişimi olan DowAksa, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir adım atarak “Eşitliğin Kimyası” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Kadınların güçlenmesini ve kız çocuklarının eğitime erişimini artırmayı amaçlayan bu proje, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle Yalova’da başlatıldı. İlk aşama, “Hayat Dolu Buluşmalar” programı kapsamında yürütülüyor.
Program, 18 yaş üstü kadınlara ileri okuryazarlık, matematik ve yaşam becerileri gibi eğitimler sunarken, 14-18 yaş arası kız çocuklara “Genç Hayat Dolu Buluşmalar” ile eğitimlerini desteklemeyi ve yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Sekiz hafta süren ve katılımcılara eşitlikçi bir öğrenme ortamı sunan program, kadınların ve kız çocuklarının hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarını teşvik ediyor.
Şirket Yöneticilerinden Güçlü Mesajlar
Projenin lansmanında konuşan Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, “Bu projeyle yalnızca Yalova’da değil, tüm Türkiye genelinde eşit fırsatlara erişimi artırmayı ve geniş bir etki yaratmayı amaçlıyoruz” dedi. Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, “Bu güç birliği ile daha eşit bir toplum ve gelecek için kadınları ve kız çocuklarını desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. DowAksa İcra Kurulu Başkanı Massimo Rebolini ise, “Kadınların güçlenmesi toplumların ilerlemesi için temel bir ihtiyaçtır. Bu proje, geleceğe yapılan kıymetli bir yatırımdır” dedi.
AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt ise “Hayat Dolu Buluşmalar programımızı Yalova’ya taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimle güçlenen her kadın, daha eşit bir toplumun temelini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Yalova’ya Katkı Sağlayan Diğer Projeler
Kimya sektöründe öncü olan bu üç şirket, bölgeye sadece bu projeyle değil, aynı zamanda eğitim, çevre ve kültür alanındaki uzun vadeli sosyal yatırımlarıyla da değer katıyor. Raif Dinçkök Kültür Merkezi, Yalova Üniversitesi Rektörlük Binası ve Aksa Meslek Lisesi gibi kalıcı yapılar ve gençlere yönelik eğitim programları, şirketlerin bölgeye olan katkılarının örnekleri arasında yer alıyor.
“Eşitliğin Kimyası” projesi, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesine öncülük ederek Yalova’dan başlayarak Türkiye genelinde bir değişim yaratmayı hedefliyor.